Vijvervissen kopen

Mooie en gezonde vijvervissen kopen doet u bij Tuincentrum Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw. Als u een vijver in uw tuin heeft, is het natuurlijk prachtig om hier vissen in te laten zwemmen. Wij van Groendekor zijn vissen- en vijverliefhebbers. Bent u dit ook? Lees dan verder.

Waarom vijvervissen kopen?Vijvervissen en meer voor uw vijver

Misschien vraagt u zich af: waarom vijvervissen kopen? Daar hebben wij een duidelijk antwoord op. Een paar vijvervissen verlevendigen uw vijver namelijk aanzienlijk. Dit maakt het heel plezant om naar de vijver te kijken. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Vijvervissen voegen dus echt iets toe aan uw vijver in Brussel. Of u nu een siervijver heeft, omgeven door prachtige planten en bloemen, of een Koi-vijver in een heerlijk rustgevende zen-tuin, vijvervissen kopen is in al deze gevallen een goed idee. Wij vertellen u graag meer over onze vijvervissen.

Onze soorten vijvervissen

In ons tuincentrum nabij Brussel verkopen wij vele soorten vijvervissen. De kans is dan ook groot dat er soorten vijvervissen tussen zitten die u graag wilt hebben. De vijvervissen die wij bij Groendekor verkopen, zijn grofweg onder te verdelen in de volgende 4 soorten:

  • Siervissen: zoals de naam al doet vermoeden, hebben siervissen doorgaans een fraai uiterlijk. Een zeer populaire siervis die u bij ons kunt kopen, is de Israel Koi. Dit is een kleurrijke, gevlekte koi karper. Israel Koi zijn bijvoorbeeld te verkrijgen in het rood-wit, geel-wit, rood-zwart of oranje-wit. Prachtige vissen dus. Komt u snel eens kijken?
  • Zoetwatervissen: de zonnebaars is een zoetwatervis die ideaal is voor het plaatsen in een koivijver. Een zonnebaars-koppel kan voor wel honderden nakomelingen zorgen. Wilt u dit voorkomen, dan raden wij aan om slechts één zonnebaars in uw vijver te plaatsen.
  • Steuren: wij verkopen steuren als de Diamant, de Albino, de Baery en de Stellatus. Deze vissen hebben een zeer mooi uiterlijk. Ze vragen echter wel wat meer verzorging dan de meeste vijvervissen. Zo is zuurstofrijk water noodzakelijk. Dit kunt u bewerkstelligen door een extra zuurstofpomp in de vijver te plaatsen. Deze vissen hebben tevens speciaal steurvoer nodig, dat dieper zinkt dan normaal vissenvoer.
  • Koudwatervissen: wij verkopen vele soorten koudwatervissen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de Blauwe Winde, de goudvis, de Zeelt, de Sarasa ,de Shubunkin, de Graskarper en de Comeetstaart. En dit is slechts een greep van de vele soorten koudwatervissen die u op onze dierenafdeling kunt vinden.

Vijvervissen kopen bij Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw

Wilt u bij ons vijvervissen kopen of wilt u al onze vijvervissen komen bekijken? Dan verwelkomen wij u graag in Tuincentrum Groendekor. Ons tuincentrum grenst aan Anderlecht, Brussel. Natuurlijk is het ook van groot belang om te weten wat voor onderhoud komt kijken bij een gezonde vijver. Wilt u meer informatie over het onderhoud van uw vijver? Daar helpen wij u graag bij.  

Een gezonde vijver met vissen

Wilt u een gezonde vijver, dan is een vissenvijver onderhouden van groot belang. Dit vergt redelijk veel tijd en inspanning. Het is dus noodzakelijk dat u hier goed van op de hoogte bent, alvorens u besluit om over te gaan tot vijvervissen kopen. Het is allereerst van belang dat de waterhardheid  goed in orde blijft. Een pH waarde tussen de 7 en de 8 is ideaal voor vijvervissen. Daarnaast is het van belang om algengroei te voorkomen. Een manier om dit te doen, is door het plaatsen van voldoende zuurstofplanten. Ook moet er natuurlijk niet te veel rommel in de vijver liggen. Houd de bodem daarom zo schoon mogelijk en verwijder bladeren regelmatig uit de vijver. Wanneer u dit niet doet, is de kans groot dat het gaat rotten. Dit heeft als gevolg dat er te weinig zuurstof in uw vijver zal zijn. Te weinig zuurstof betekent dat uw vissen zullen sterven. Dit wilt u natuurlijk ten allen tijden voorkomen. Vanzelfsprekend dient het vijverfilter schoon te zijn en de waterpomp juist geïnstalleerd te. Voor meer tips en informatie over het onderhoud van de vijver, kunt u gerust een van de specialisten aanspreken in tuincentrum Groendekor in de omgeving van Brussel.

Vijvervissen kopen in Brussel

Wilt u vijvervissen kopen bij ons tuincentrum? Dat horen wij natuurlijk graag. Wist u dat u de mooiste Koi karper kunt kopen in Brussel bij Tuincentrum Groendekor? Daar zijn wij natuurlijk erg trots op. Daarom hopen wij u snel te mogen verwelkomen.Wij zijn vanaf Brussel en Anderlecht goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Ons adres is: Bergensesteenweg 408, 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Voor meer informatie kunt u ons natuurlijk ook bellen. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 02/377.86.32.